Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Designer anklagar H&M för kopiering

Publicerad: 4 december 2013, 10:09

Originalet och den påstådda kopian

Hennes & Mauritz anklagas för att kopiera design på bebiskläder. Nu kräver deignern Camilla Lundsten att klädjätten drar tillbaka plaggen.


Camilla Lundsten låg bakom designen för ett antal plagg på Lindex under förra året, genom sitt företag Littlephant.

Under hösten uppmärksammade designern att hennes harlekinrutiga byxor och den röda klänningen var ute i butikerna på nytt –  nu i H&M:s butiker.

– Jag blev förvånad och ledsen när jag såg det. Det känns fruktansvärt att de ger sig på ett litet ungt designföretag, säger Camilla Lundsten till Aftonbladet.

Det var genom Instagram som hon upptäckte H&M:s liknande plagg
Nu vädjar Camilla Lundsten till H&M. Hon kräver att klädjätten drar tillbaka plaggen och önskar även någon slags repsons från dem på detta. Från H&M har det varit tyst, trots upprepade kontaktförsök.

– Det är inte okej att de gör profit på någon annans design. Vi kommer att ta till någon rättslig åtgärd, men vet ännu inte exakt hur vi ska gå vidare, säger Camilla Lundsten till Aftonbladet.

H&M väljer att kommentera det påstådda plagiatet via ett mejl till Aftonbladet.

"Vi kan se att det de senaste säsongerna i modebilden funnits olika typer av rutiga byxor och harlekinmönster. Användandet av söta djur på babyplagg är också väldigt vanligt förekommande, något vi själva har arbetat med sedan några säsonger tillbaka."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.