Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Designstudenter tävlar om att ta fram kungligt emblem

Publicerad: 28 mars 2022, 13:13

Foto: Jonas Ekströmer/TT

När Carl XVI Gustaf firar 50 år på den svenska tronen ska ett nytt emblem tas fram. Vilket emblem det blir avgörs i en tävling mellan svenska designstudenter där vinnaren även får 30 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Nyheter

Den 15 september nästa år firar kungen 50 år på den svenska tronen, något som gör honom till den längst sittande monarken i Sveriges historia. 2023 är det även 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges förste kung. Det är alltså dags att fira, något som de Kungliga Hovstaterna bland annat vill göra genom att ta fram en symbol för jubileumsåret. Vilken symbol det blir avgörs genom en tävling bland svenska designstudenter. Det är dock inte fritt fram att låta kreativiteten flöda utan studenternas bidrag måste innehålla en rad förbestämda element från den svenska monarkin. 

Vinnaren utses av en jury bestående av bland andra prins Carl Philip, som med varierad framgång försökt profilera sig inom design, och experter inom grafisk formgivning och heraldik. Utöver att få se sin symbol användas under jubileumsåret kommer vinnaren att prisas med 30 000 kronor och bjudas in till något av de evenemang som arrangeras under året.  

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.