Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Designstudenter uppfinner odlingspenna

Publicerad: 25 juli 2013, 09:20

En grupp av unga design- och robotikstudenter ligger bakom världens första "spirande penna". När pennan blivit för kort för att skriva med planteras den i jorden – och färska örtkryddor spirar i krukan.


Projektet har finansierats genom hemsidan crowdfunding och mer än 2 000 personer lämnat sina bidrag.

Namnet på uppfinningen är "Sprout", vilket betyder "spira". Att spira är just vad den nya pennan gör. Pennan är tillverkad av ekologisktträ och finns i sju olika varianter – bland annat basilika, dill, koriander, mynta, rosmarin och timjan.

När privatpersonerna hade investerat sammanlagt 37 000 dollar i projektet kunde den första prototypen byggas. Nu används pengarna till att bygga de robotar som framöver kommer att producera Sprout-pennorna.

– Plantera din penna är ett bra exempel på en modern affärsmodell. Det handlar om innovativa entreprenörer som får hjälp av vanligamänniskor för att komma igång med sina projekt. Samtidigt visar detta att roliga och bärkraftiga idéer kan förverkligas mitt blandalla konservativa industriföretag, säger Jonathan Löw, en av upphovsmännen bakom produkten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.