Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

"Det är matlagning för dummies"

Publicerad: 11 maj 2011, 12:49

Designbyrån Silver har tillsammans med förpackningstillverkaren Korsnäs startat ett gemensamt projekt – den konceptuella matkassen. Konceptet går under beskrivningen ”Framtidens matkasse” och kommer att visas på en av världens största förpackningsmässor i Düsseldorf i veckan. – Vi vill utmana branschen och industrin, säger André Hindersson, cd på Silver, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Silver

Så här skulle den framtida matkassen kunna se ut, enligt designbyrån Silver.

Interpack i Düsseldorf är en av världens största grafiska förpackningsmässor. Nu i maj kommer designbyrån Silver och förpackningstillverkaren Korsnäs att visa upp sitt matkasse-koncept, ”Framtidens matkasse”.

– Vi fick i uppdrag att titta på hur olika matförpackningar kan komma att se ut i framtiden och vi ville utmana branschen och industrin. Vår idé är ungefär som fastfood och matlagning för dummies, säger André Hindersson, cd på Silver, till Resume.se.

I likhet med Linas Matkasse är tanken att man ska kunna köpa kassar med ingredienser och tillhörande recept. På framsidan av påsarna ska dessutom en bild av rätten projiceras.

– Vi har hittat inspiration bland annat från Linas Matkasse, ett fenomen som har vuxit enormt mycket. Vi hjälper folk att handla utan att de behöver springa runt i butiken. Men allting är ju konceptuellt,  vi vill mest pusha sättet man ser på hur man handlar i butik, säger André Hindersson.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Silver

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.