fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Doberman öppnar i New York

Publicerad: 8 maj 2013, 07:09

Vd:n Lisa Lindström och Anders Frostenson som blir byråchef i NY.

Foto: Pressbild.

15-årsjubilerande designbyrån Doberman öppnar kontor i New York.


MH

Magnus Helander


–   Vi har ju arbetat internationellt under många år. Men beslutet att   öppna ett permanent kontor i New York tog hela byrån gemensamt på en   byrådag för två år sedan. Sedan dess har vi utvärderat marknaden  och  testat oss fram. Nu har vi kunder där. Det är inte mer komplicerat  än  så, säger Lisa Lindström, vd på Doberman, i ett pressmeddelande.

Kunderna på plats i den amerikanska världsmetropolen är MTA, New Yorks tunnelbana, Spotify, Oppa och investmentbolaget Thrive Capital.

– För de som jobbar med  tjänsteinnovation och design är New York just nu en väldigt intensiv  marknad. Den växande startupscenen vittnar bland annat om det och  efterfrågan på vår typ av kompetens har faktiskt varit lite  överväldigande, säger Anders Frostenson som blir Dobermans byråchef i  New York.

–  Vi har varit lönsamma från start och är i dagsläget tre permanenta medarbetare och blir fem till sommaren. Stockholm och New York samarbetar tätt. Vi börjar smått och beräknar växa så att vi blir ett tiotal personer i New York om ett år, säger Anders Frostensson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev