Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Elgiganten förnekar logotypstöld

Publicerad: 3 juni 2014, 11:57

Lika som bär?

Kritiken mot Elgiganten har i dag gått varm. Det är många som kritiserar elektronikföretaget för logotypstöld från SVT och Ving. – Det är svårt att hitta en logga som inte liknar någon annan logga på de nordiska marknaderna, säger Jessica Wallin, kommunikationsrådgivare på Elgiganten till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

NeumeisterSVTElgiganten

I morse lanserade Elgiganten sin nya grafiska profil. Den har väckt stora diskussioner i sociala medier – där folk anser att den liknar SVT plays logga. Och resebolaget Vings.  

"The stöld-evolution of the swedish SVT play-logga har nu nått Elgiganten", twittrar sociala medier-experten Emanuel Karlsten.  

Programchefen för SVTi, Hans G Andersson, skriver:
"Jag kan dementera att vi har köpt Elgiganten"

Även medieprofilen Fredrik Strömberg är kritisk:
"Elgiganten kör med "ny logga – samma låga priser". Hoppas de betalde ett lågt pris för att få samma logga som SVT och Ving", twittrar han.  

Elgiganten själva dementerar att det skulle röra sig om någon logotypstöld.  

– Väldigt många att den är lik SVT plays och det är trist. Vi vill gärna ha en unik logga och försöker inte att efterlikna deras, säger Jessica Wallin till Aftonbladet.  

Det är designbyrån Neumeister som tagit fram logotypen tillsammans med den norska reklambyrån Schjærven.

– Vi upptäckte att det fanns likheter med SVT-logotypen och det har varit upp till diskussion. Men vi tyckte det var två olika branscher och inte kommer i konflikt med varandra, säger Peter Neumeister, kreativ chef på Neumeister, till Aftonbladet.  

Enligt tidningen har SVT inget intresse av att driva vidare frågan.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

NeumeisterSVTElgiganten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.