Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Eric Ericson bekräftar Resumés avslöjande

Publicerad: 15 oktober 2013, 19:24

Eric Ericson och pressbild från Hovet på Carl Philip med eldskärmen.

Foto: Resumé (arkiv) och Hovet.

Resumé avslöjade att Eric Ericson är den som designat eldskärmen som tillskrivits Carl Philip. Nu träder Ericson fram och berättar om hovets bluff. – Allt känns åt helvete fel, säger Ericson till SvD.


Ämnen i artikeln:

Eric EricsonMichael StoråkersPrins Carl Philip

Eric Ericson fick uppdraget av Michael Storåkers som Resumé tidigare skrivit om i denna designhärva.

Nu träder Ericson fram och berättar hur det hela gick till. Tidigare reklamprofilen Michael Storåkers, numera vd på Bukowskis, kontaktade Ericson och ville att han skulle bli handledare. Storåkers och Ericson hade tidigare haft ett nära samarbete.

– Jag jobbade inte med det här så länge och förutsättningarna ändrades  efter hand. Trodde först att jag enbart skulle vara handledare, men  sedan visade det sig att jag skulle göra hans grejer. Med facit i hand –  allt känns åt helvete fel, säger Eric Ericson till SvD.

Eric Ericson tycker synd om Carl Philip och vill inte svartmåla prinsen.

Svenskt Tenn har tagit bort Carl Philip som upphovsman.

Enligt Eric Ericson har Carl Philip inte drivet som krävs. Därför blev det som det blev – ett ”oseriöst samarbete”, som Eric Ericson uttrycker det.

– Han (Carl Philip) kan däremot bli designer, men det krävs mycket hårt arbete för att  komma dit och man måste gå in för yrket för att lyckas, säger Eric Ericson.

Svenskt Tenn som sålt eldskärmen uppges ha handlat i god tro – visste att Carl Philip fått hjälp men trodde att prinsen hade varit betydligt mer involverad i arbetet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.