Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Eric Ericson utpekas som prinsens hemlige formgivare

Publicerad: 15 oktober 2013, 14:28

Eric Ericson

Enligt källor till Resumé är det den före detta McCann-medarbetaren, formgivaren och författaren Eric Ericson som har designat den eldskärm för Svenskt Tenn som tillskrivits prins Carl Philip.


Ämnen i artikeln:

Eric EricsonMichael StoråkersPrins Carl Philip

I en artikel i senaste numret av tidningen Form berättas att den eldskärm i form av slottet Tre Kronor inte är designad av prins Carl Philip utan av en anonym formgivare. Prinsen ska bara ha godkänt och signerat verket.

Svenskt Tenn valde efter avslöjandet att inte längre låta prinsen står som upphovsman utan i stället skriva att skärmen är designat av prinsens företag, CPhB Design AB. Något som enligt marknadschefen Thommy Bindefeld princip är en unik företeelse.

Nu har väl insatta källor till Resumé gjort gällande att det i själva verket är reklamkreatören, författaren och formgivaren Eric Ericson som står bakom designen av eldskärmen.

Svenskt Tenns marknadschef Thommy Bindefeld vill vare sig dementera eller bekräfta Resumés uppgifter.

– Jag har valt att hedra den inblandade formgivarens önskan att vara annonym och vill inte ge mig in i den här diskussionen, säger han till Resumé

Eric Ericson har tidigare varit knuten till dåvarande Storåkers McCann och står prins Carl Philips mentor Michael Storåkers nära. Bland annat utsmyckade Ericson sin dåvarande chefs tjänsterum i reklambyråns lokaler på Stureplan.

Han har också gjort sig känd som författare, inte minst av succéboken Brev till samhället, och driver idag förlaget Orosti-Back.

Eric Ericson har också arbetat med formgivning för Svenskt Tenn tidigare.

Resume har under tisdagseftermiddagen förgäves sökt Eric Ericson för en kommentar.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.