onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Extra allt i Monkis nya butikskoncept

Publicerad: 27 november 2015, 13:52

Monkis nya butikskoncept "Monki World" har funnits i Berlin, London och Moskva innan det nu komer till Sverige.

Foto: Monki.

Färg, form och glitter. Det är extra allt när butikskedjan Monki lanserar sitt nya butikskoncept i Sverige. – Vi vill vara ett rymdskepp på en strömlinjeformad marknad, säger Catharina Frankander, konceptansvarig på Monki.

Ämnen i artikeln:

Monki

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Butikskonceptet heter Monki World och har tidigare funnits i Berlin, London och Moskva. Under fredagen invigs Monkis nya butik på Kungsgatan i Stockholm, och den blir även startskottet för konceptet i Sverige.

Nytt är ett ljust färgschema i vitt, silver, grått och guld. Nytt är också att alla olika delar av det butikskedjan kallar "Monkivärlden" är samlade på ett och samma ställe: "Turbinblomme-fältet", "Ruby Mountains", Forgotten Forest" och "Sea of Scallops".

– Det mest spännande är att vi har har kunnat erbjuda så många olika delar av Monkivärlden i en och samma butik. Vi vill ge våra kunder så mycket inspiration som möjligt, säger Catharina Frankander.

– Vi har både skapat nya spektakulära världar och helt omtolkat de första platserna i Monkivärlden med nya formspråk, material och färger.

Monkis inhousebyrå består av 15 personer och det är de som tillsammans har tagit fram butikskonceptet. Den nya butiken består bland annat av en "magisk regnbågstrappa", glittriga maneter och grottor, svävande planeter och en undervattenskarusell.

Kommer det här konceptet att köras ut i övriga butiker i Sverige?
– Vi kommer inte att rulla ut konceptet i samtliga butiker på en gång, däremot stoppar vi gärna in nya delar av Monkivärlden i äldre butiker allteftersom.

För nio år sedan slog den första Monki-butiken upp dörrarna. Nu finns Monki i över 100 butiker på 13 marknader.

Vad betyder butiksinredningen för ert varumärke?
– Det är en av våra huvudbeståndsdelar. Personalen är våra viktigaste varumärkesambassadörer, ihop med kollektion, butiksinredning och kommunikation är de grunden för vårt koncept.

Är ett av era mål att folk ska lägga ut bilder på butiken i sociala medier?
– Om de gör det så tycker vi att det är roligt. Monki handlar om att inspirera människor att uttrycka sin stil och personlighet så mycket som möjligt. Vi tycker om när kunder inspireras till att fotografera våra miljöer, det gör oss glada.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev