Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Falkenhav tvingas lämna Identity Works

Publicerad: 19 december 2011, 10:47

För två veckor sedan meddelade Identity Works att sju personer tvingas lämna byrån. Nu står det klart att även vd:n Catarina Falkenhav får gå. – Ägarna ville ha ett nytt ledarskap inför 2012, därför får jag nu gå, säger hon till Resume.se


För två veckor sedan rapporterade Resume.se att Identity Works nedbemannar. Fem fasta tjänster och två provanställningar berörs av nedskärningarna. Nu gör Identity Works ytterligare förändringar då vd:n Catarina Falkenhav får lämna.

– Ägarna ville ha ett nytt ledarskap inför 2012, därför får jag nu gå, säger hon.

Hur går tankarna?

– Det är väl blandade känslor. Det är sorgligt, samtidigt som jag har varit vd och delägare i fem år och gjort en del för det här bolaget. Det känns som det kan vara dags att kolla på annat.

Vad kommer du att ta med dig från din tid på Identity Works?

– När jag kom in i bolaget var vi i en situation där vi behövde omdefiniera vårt erbjudande, vilket vi även gjort under min tid. Vi har byggt upp vårt digitala erbjudande. Nu på sistone har vi också tagit fram ett jättespännande innovationserbjudande, säger Catarina Falkenhav och fortsätter:

– Vi har dubblat storleken på byrån under min tid och skapat vinst. Jag känner att jag kan lämna över med god hand

Vad har du för planer för framtiden?

– Just nu ska jag ägna min fulla tid till att vara föräldraledig med min fyra månader gamla son

Catarina Falkenhavs kommer nu att lämna sina aktier, vilka uppgår till 10 procent av bolaget, till försäljning.

Bjarne Otterdahl kommer att kliva in som t.f vd.

Johan Forsberg, arbetande styrelseordförande:

–  Vi har haft en tuff period. Därför har vi tittat på vilken typ av  ledning vi ska ha. Styrelsen har då kommit fram till slutsatsen att vi  behöver ett nytt ledarskap med en ny röst, nya verktyg och nya idéer. Vi  tror att det är det som krävs i den här situationen.

Hur togs det emot av personalen?

–  Naturligtvis har det väckt känslor hos de som arbetat med Catarina  Falkenhav under fem år. Självklart är det emotionellt och det måste det  tillåtas vara under en period.

En process har nu inletts för att hitta en permanent lösning i vd-frågan.

– Vi kommer att ha en aktiv process för att hitta en permanent lösning, där Bjarne Otterdahl kommer att vara en av kandidaterna.

I samband med att man meddelade att Catarina Falkenhav lämnar presenterades planen för 2012 för medarbetarna.

– Vi har tittat på vad som är viktigt och vilka åtgärder vi kommer  att behöva vidta för att få en bra situation. Jag tror planen har  personalens fulla acceptans, säger Johan Forsberg.

2010 omsatte Identity Works 52,6 miljoner kronor. Man redovisade ett resultat på 6,8 miljoner kronor.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.