Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Findus hotar att stämma Dafgårds

Publicerad: 21 maj 2008, 15:27

Findus tycker att Dafgårds nya design på frysrätterna är alldeles för lik deras egen. Nu hotar företaget att stämma Dafgårds för varumärkesintrång. Det uppger di.se.


Dafgårds gjorde om förpackningsdesignen på deras färdigpackade frysrätter. Det fick konkurrenten Findus att se rött. Båda företagens kartonger är nu röda.

 Enligt Jörgen Olsson, vd på Findus Sverige, måste Dafgårds dra tillbaka sina förpackningar inom sex veckor. Annars hotar Findus med att ta ärendet till Marknadsdomstolen.
  –   Vi reagerar på att man valt att använda en röd färg som vi har inarbetat under 20 år. Man använder dessutom fyra av våra bästsäljare i Findus Värdshusserie, samma rätter, säger Olsson till di.se.

 Enligt Dafgårds finns det ingen risk för sammanblandning, bland annat på grund av att de har en tydlig logga i ena hörnet.

 Findus skriver i brevet till Dafgårds, som kom för cirka en vecka sedan, att de vill att konkurrenten dels ska stoppa fortsatt produktion, göra om designen och att Findus ska få godkänna förslagen på det nya utseendet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.