Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Frölunda HC kan skrota loggan efter kritiken

Publicerad: 3 februari 2022, 18:48

Sedan Frölundas nya emblem presenterades under onsdagen har det fått massiv kritik, blivit föremål för hån och anklagats för plagiat. Nu öppnar klubben för att märket kan skrotas.


//Uppdaterad text 220204: Efter publicering av den här artikeln har Mats Grauers meddelat att klubben skrotar klubbmärket.// 

Det är klubbens ordförande Mats Grauers som tycks ha fått kalla fötter efter det senaste dygnets kritik. Klubben måste smälta reaktionerna och även om det inte finns några planer på att skrota emblemet i dag, stänger Mats Grauers inte dörren för att det kan bli så.

– Vi ska inte förhasta oss åt något håll, utan låta det ta några dagar. Sedan får vi fatta eventuella beslut och nya ställningstaganden, säger han till Sportbladet.

Tanken var att det nya klubbmärket skulle ersätta det kritiserade indianhuvudet under säsongen 2022/2023. Arbetet med att ta fram den nya logotypen har pågått i 1,5 år och kostat en miljon kronor. Det är skapat av reklambyrån Sould, något Resumé rapporterade om tidigare i dag.

I sociala medier har sportfans bland annat reagerat på logotypens utformning och att den skulle vara ett plagiat på Frida Hansdotters klädmärke. ”Uddlöst” och ”själlöst” är några av omdömena som logotypen har fått.

LÄS MER: Branschens ris och ros till Frölundas logga: ”Struntar i arvet – gå tillbaka till ritbordet”

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.