Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Frostner ger ny visuell identitet åt Svenska Tecknare

Publicerad: 13 december 2012, 07:15

Designbyrån Martin Frostner Studio har fått i uppdrag att skapa en ny visuell identitet åt föreningen Svenska Tecknare:
– Han har presenterat en stark och spännande skiss som vi tror kommer tydliggöra vår profil och stärka vårt uttryck, säger Lennart Eng, ordförande för Svenska Tecknare i en kommentar.


Den medlemsstyrda föreningen Svenska Tecknare organiserar illustratörer, grafiska designers, animatörer och serietecknare.

Svenska  Tecknare vill utveckla sin profil för att dels skapa ett tydligt och  starkt medlemserbjudande, dels bli en stark röst i olika samhällsfrågor.

Här är tanken att en ny visuell identitet ska bidra till en utveckling i en sådan riktning.

Svenska Tecknare har haft en pitchprocess under hösten, där Martin Frostner Studio gick segrande ur striden.

Lennart  Eng uppger att Svenska Tecknare söker ett öppet, inbjudande och  vänskapligt uttryck parallellt med att man vill signalera man är en vass  aktör för olika medlemmars intresser.

– Vi satte upp ett antal  påståenden och värden vi vill vara förknippade med – delvis motstridiga.  I briefen beskrevs både ökad tyngd och samtidigt en ökad lust och  lekfullhet, föryngring av uttrycket kombinerat med referens till  traditionen, säger Lennart Eng i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.