Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Glasklart uppdrag åt legendarer

Publicerad: 30 maj 2012, 10:42

Foto: Pressbild.

Art On Glass har precis producerat en glasvägg åt idrottslegendarerna Kenta Nilsson och hans fru Helen Alfredsson. Glasväggen är en effekt av att bolaget har inlett ett samarbete med glasgrossisten Klaes Jansson: – Det här är unikt att en formgivare inom glas får ett sådant här samarbete med industrin, säger Peter Ahlén, en av två bakom Art on Glass.


Art on Glass kom med i Guiness Rekordbok då bolaget år kunde presentera två jätteglasbilder vid Kungsbrohuset i Stockholm år 2011.

Skapelsen man slog rekord med var hela 4,92 meter x 42,24 meter och varje bild bestod av 96 glasbitar.

Art  on Glass har nu inlett ett samarbete med glasgrossisten Klaes Jansson,  vilken är en av Sveriges allra äldsta glasgrossister.

Företaget har  även träffat ett liknande samarbetsavtal med glasgrossisten Martin G  Anderson i Örebro:
– Det här är nog av en av de allra största  satsningarna på interior design och glas någonsin i Sverige. Vi är  precis klara med vår webbsida och går nu ut brett och berättar om  samarbetet, säger Peter Ahlén.

Samarbetena har redan burit frukt i  det att Art on Glass nyligen slutförde designen och produktionen av en  helt unik glasvägg för idrottslegendarerna det före detta hockeyproffset Kenta  Nilsson, och hans fru golfstjärnan Helen Alfredsson:
– Paret ville  ha en vägg liknande den som finns i Kungsbrohuset, men eftersom vi  aldrig gör samma design två gånger så fick vi göra en vägg i samma anda,  säger Peter Ahlén.

Han berättar också att Art on Glass har fått ett ytterligare uppdrag att göra ett glastak i parets hus i Florida.

Art  on Glass ska även göra ett projekt åt doldismiljardären Lennart  Grebelius i Göteborg. Han är bland annat delägare i Gina Tricot.

Art on Glass har även diskuterat olika samarbetsformer med den världsberömde arkitekten Gert Wingårdh och White Arkitekter.

Peter Ahlén räknar även med att inleda samarbeten med aktörer inom reklambranschen:
–  Det blir vårt nästa steg. Vi vill kunna visa att vi är duktiga på  det här med glas och berätta det för omvärlden, säger Peter Ahlén.

Han driver även företaget Green Heart Collection:
– Vi erbjuder exempelvis unika soffor som matchar glaskonsten, säger Peter Ahlén.

Jag måste säga att Kenta och Helens vägg ser minst sagt speciell ut?
– Jo, man sover nog rätt bra där, säger Peter Ahlén.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.