Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Guld till Silver i Pentawards

Publicerad: 6 oktober 2009, 12:40

Designkontoret Silver tog storslam i den internationella designtävlingen Pentawards 2009 i Bryssel. Det blev guld, silver och brons. Guld fick byrån för förpackningen ICA färskpressad juice.


Ämnen i artikeln:

Silver

André Hindersson tar emot guldet för ICA:s färskpressade juice.

Silver tog hem tre priser i Pentawards som hölls i Bryssel i fredags: guld för ICA färskpressad juice, silver för ekologiska korvar till Koberg Vilt och brons för "Vibes" en läppglans i Oriflames ungdomsserie Vision.
Den sammantagna utdelningen gör Silver till en av de stora vinnarna i årets tävling.
– Vi är jätteglada för dessa utmärkelser, extra kul är att även produkterna har blivit storsäljare för våra kunder, säger Ulf Berlin, VD och André Hindersson, kreativt ansvarig på Silver, i en gemensam kommentar.

Guldbelönad juiceförpackning.

Vinnarna ska visas på Luxepack i Monaco och Shanghai. Under februari 2010 ställs också bidragen ut på DesignPackGallery i Paris.
– Vinnar kommer även finnas med i den populära boken ”Packaging Design NOW 2010” från Tashen förlag, säger André Hindersson.

Prisad te-design från Identity Works

Även Identity Works prisades på galan i fredags. Byrån tog hem silver för Åbros öl Lejon. Även Icas teförpackning, utformad av Identity Works prisades med ett silver.

– Vi är mycket stolta och glada över dessa internationella utmärkelser. Det bekräftar vår specialistkompetens inom förpackningsdesign och förståelsen mellan varumärke och design. Priset är även en temperaturmätare på vår internationella standard, säger creative director Helena Stendahl Hägg.

Svenska byrån LA+B (Love for art and   business) belönades också med två silver, för tvättmedlet Care&S samt det   gröna teét YOSHI-GO.

Även No Picnic, som bland annat jobbar med design av mobiltelefoner, fick ett silver för förpackningen Green Heart för just Sony Ericsson. Förpackningen är tillverkad i papper och reducerar koloxiod-utsläppen med 70 procent.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Silver

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.