Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Han vinner Åbros designtävling – får 250 000 kronor i prispengar

Publicerad: 15 november 2016, 13:17

Martin Schmetzer ligger bakom det vinnande bidraget.

Martin Schmetzers formgivning kommer att pryda Åbros öl Bryggmästaren framöver. Dessutom belönas han med 250.000 kronor.


Ämnen i artikeln:

PostÅbro

Resumé har tidigare berättat om Åbros designtävling för att hitta ölmärket Bryggmästarens nästa utseende. Juryn har bestått av bland annat Henrik Dunge (vd för Åbro) och Alexander Stutterheim (grundare av Stutterheim Raincoats). Av sammanlagt 108 bidrag drog frilansdesignern Martin Schmetzer från Stockholm det längsta strået.
– Det känns otroligt roligt! När jag läste briefen blev jag väldigt inspirerad. Åbro förklarade hur de strävar efter att Bryggmästaren ska andas hantverk och kvalitet även i sin design vilket överensstämmer med vad jag alltid strävar efter med mitt arbete, säger Martin Schmetzer i ett pressmeddelande.

Han har tidigare gjort uppmärksammade jobb som tatueringarna på Zlatan Ibrahimovics kropp till reklamfilmen 805 Million Names.
–Det var otroligt hård konkurrens bland de tävlande men vi är jätteglada att nu få välkomna Martin med öppna armar till Bryggmästarfamiljen. Det ska bli otroligt roligt att tillsammans förvandla hans fantastiska vinnarbidrag till Bryggmästarens nya utseende, kommenterar Ola Passmark, senior brand manager på Bryggmästarens.

Lanseringen av Bryggmästarens nya utseende är planerad till maj 2017. Förutom vinner Martin Schmetzer en prissumma på hela 250.000 kronor. Byrån som ligger bakom idén är Post.

Juryns motivering:
"En tidlös och elegant design med stark självkänsla som genom små detaljer lyckas skapa mystik, samtidigt som det fångar hantverket i Bryggmästarens och speglar själva bryggprocessen. Flaskans form och etikett håller väl ihop, från en komplex flaska till en enklare burk. Den nya designen sticker ut, utan att skrika, och har kapacitet att växa med olika smaker och framtida bryggmästare. Vinnaren av Bryggmästarens designtävling bevarar varumärkets arv, kultur och historia och kommer göra den relevant för en lång, lång tid framöver."

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

PostÅbro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.