Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Här är Cancerfondens nya logotyp

Publicerad: 3 januari 2019, 09:02

Cancerfonden har under 2018 utvecklat en ny logotyp och  visuell identitet i samarbete med Identity Works som lanseras i samband med "Tillsammans mot cancer" i TV4 nästa vecka.


Ämnen i artikeln:

VisuelltIdentity WorksLogotypIdentitetDesignCancerfonden

Den ideella organisationen Cancerfonden grundades för 58 år sedan och arbetar med opinionsbildning och forskningsfinansiering för att färre ska drabbas och flera ska överleva cancersjukdom. Nu har Identity Works hälpt organisationen att ta fram en ny logotypen som ska spegla Cancerfondens "outtröttliga sökande efter kunskap, stöd och engagemang i kampen mot cancer."

Den nya visuella identiteten lanseras i samband med tv-galan "Tillsammans mot cancer"  som sänds i TV4 den 7 januari, samt via övrig kommunikation inför och efter galan.

– Cancerfondens nya logotyp symboliserar vårt outtröttliga sökande efter kunskap, stöd och  engagemang i kampen mot cancer. Logotypen skapar rätt förutsättningar för en modern kommunikation som förenar flera krafter i samhället och bidrar till att samla in mer resurser till den livsviktiga cancerforskningen, säger Jeanette Sundin, chef Kommunikation och marknad på Cancerfonden i en kommentar.

Nedan ser ni skiftet med den tidigare logotypen till vänster och den nya till höger:

Arbetsgrupp Cancerfonden:

Jeanette Sundin, Chef Kommunikation och marknad
Veronica Espmark, Varumärkesansvarig

Identity Works:
Nikolaj Kledzik, Design Director
Sanna Karlsson, Sr Designer
Gustav Karlsson, Designer
Linda Redig, Projektledare
Bjarne Otterdahl, Kundansvarig

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.