Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Här är designen när Blossa firar – glöggen smakar Earl Grey

Publicerad: 10 september 2015, 14:11

I samband med 15-årsjubiléet hämtar Blossa inspiration från de brittiska öarnas älskade tetradition: Afternoon Tea. Koncept och design är framtaget av Scandinavian Design Group.


Ämnen i artikeln:

Scandinavian Design GroupDesignBlossa

Varje år reser Blossa till en ny destination och hämtar inspiration. Årets koordinater 51°29'53.5"N 0°08'11.6" tar konsumenterna till The London Tea Company som bidragit med traditionellt tekunnande och smaken av bergamott, den dominerande kryddan i Earl Grey-te. Blossas chief blender Åsa Orsvärn har kombinerat te-smaken med klassiska svenska glöggsmaker. Designen är inspirerad av klassiskt porslinsmåleri. Illustratör är Mikael Eriksson.

– Att låta Blossa 15 få sin smak och design från Afternoon Tea- kulturen känns som en naturlig men ändå överraskande kombination av två varmdryckstraditioner, vi hoppas att den blir väl mottagen av alla glöggälskare, säger Natalie Malédant, regional brand development manager för Blossa Glögg i ett pressmeddelande.

– Designen kändes väldigt självklar när väl konceptet var bestämt. I ett nytt sammanhang blir ett gammaldags motiv plötsligt spännande och roligt, säger Nils Jensen, creative director på Scandinavian Design Group i en kommentar.

Scandinavian Design Group har utvecklat koncept och design för Blossa årgångsglögg såväl som för övriga produkter i Blossasortimentet sedan 2011. Bland produkterna återfinns Blossa Frisk och årets nyhet i glögghyllan BLOSSA 1895.

Arbetsgrupp
Nils Jensen, Creative Director
Mats Lekberg, Designer
Henrik Walse, Designer
Christian Sundgren, Strateg och Copy
Johanna Smeds, Kundansvarig Projektledare
Pia Lundström, Produktionsledare
Mikael Eriksson, Illustratör

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.