Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Här är nya CAP&Design

Publicerad: 15 februari 2013, 11:36

Tidningen om design och layout får ny layout och design.


Att göra om CAP&Design, magasinet som läses av människor med ett nästan plågsamt intresse för design och layout, kan inte vara en helt lätt uppgift.

- Efter att ha hört med våra  prenumeranter vad de ville ha så kom vi fram till vilken typ av tidning  vi vill göra. Målet med redesignen är att inspirera sveriges formgivare  ännu mer. Att vara ett ”coffetablemagazine”. Tips och tricks som  tidigare låg i tidningen kommer vi nu enbart att ha på webben säger  CAP&Designs chefredaktör Carina Nilsson.

Men på måndag kommer det nya redesignade numret till prenumerantern och då kommer redaktionen snabbt att få reda på om den lyckats i sina intentioner.

Förändringen, som gjorts i samarbete med Leon&Chris, i korthet:

Kunskapsdelen, främst bestående av guider och tips och trick, har  flyttat till en lättare sökbar och överskådlig avdelning på  Capdesign.se. Allt för att läsarna enklare ska kunna använda  CAP&Design som ett arbetsverktyg.

Tidningen har ökat i omfång  och fått ett större format. Du hittar ett antal olika pappersval  anpassade efter det redaktionella innehållet. Via bildigenkänningsappen  Shortcut kan läsarna dessutom enkelt kopplas till extramaterial i  digital form.

Dessutom lanseras samtidigt en helt nya mobilsajt som  numera har med portfolios, bloggar och karriärartiklar som tidigare inte  kunnas nå via mobilsajten.

–Vi vill fokusera på de spännande personer och formgivare som är med i  tidningen. Formen ska lyfta fram dem, deras arbete och visa upp  innehållet i större utsträckning än tidigare. CAP&Design ska vara  som ett ramverk som lyfter de medverkandes form, säger Leon Martinsen  från Leon&Chris.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.