Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Hon gör barnteckningar av IKEA-katalogen

Publicerad: 19 januari 2015, 09:52

Så här fin blev en av sidorna i katalogen.

Hennes "klotter" i IKEA-katalogen blev succé.
Den brittiska illustratören Sarah Hornes började rita barnillustrationer i möbeljättens utskick – något som ledde till ett jobb på IKEA.


Ämnen i artikeln:

Ikea

Bilderna på svenska hem förvandlas till en magisk värld under Sarah Hornes penna. IKEA älskade teckningarna och kontaktade Sarah Hornes under julledigheten. De erbjöd henne ett jobb som illustratör i deras Wembley-butik.

– Som barn klottrade jag jämt och drömde om fantastiska middagar med fiktiva varelser från mina favoritsagoböcker. Jag föreställde mig hur det skulle vara att äta middag med en drake eller frukost med Bigfoot, säger Sarah Horne i en film som IKEA har släppt.

Med rekryteringen ville IKEA att sätta ljus på vikten av familjemiddagarna.

– Vi vet hur lätt det är att fastna i galenskap i vardagen, så vi anlitade en barnillustratör i bostad för att sätta fokus på vikten av att äta middag tillsammans. På IKEA är vi övertygade om att varje måltid är speciell – det handlar om kvalitetstid och att värdesätta stunderna tillsammans, säger en representant för IKEA.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.