Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

If följer upp ”Watch Your Back” med Cheap Monday-grundare

Publicerad: 3 november 2015, 09:28

Några av Örjan Anderssons skapelser.

Cheap Monday-grundaren Örjan Andersson designar If:s reflexkollektion när de följer upp den Guldäggsbelönade kampanjen "Watch Your Back".


Ämnen i artikeln:

If SkadeförsäkringForsman & Bodenfors

"Watch Your Back" kammade hem två av Forsman & Bodenfors tre Guldägg i år. Nu följer alltså Forsman & Bodenfors upp den lysande idén som ska få fler att använda reflexer vintertid.

– Vi är väldigt glada över att Örjan Andersson tog sig an uppdraget i år. Han är en sann pionjär och har en förmåga att få stort genomslag med sina konceptuella idéer, säger Katarina Mohlin, kommunikationschef på If, i en kommentar.

Örjan Andersson, som grundat både Cheap Monday och Weekday, lockades av att design och funktion skulle kombineras.

– Jag gick igång direkt på själva konceptet – en klädkollektion som kan rädda liv. Speciellt med förra årets succé i åtanke. Det är ett sympatiskt projekt som uppmanar till säkerhet för alla. Om jag så bara ser en enda person med reflexbyxorna på stan vet jag att det har gjort skillnad, säger Örjan Andersson.

Kampanjen har förgrenats till Norge, där modeskaparna Mardou & Dean står för designen, liksom Laura Juslin för Finlands reflexkläder.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.