Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Illustratörer samarbetar till förmån för Läkare utan gränser

Publicerad: 5 december 2012, 14:31

Agenturer som Agent Bauer, Söderberg Agentur, VOL och Woo deltar i projektet initierat av Essen International till förmån för Läkare utan gränser.


Ämnen i artikeln:

Essen

Varumärkesbyrån Essen International har inför julen startat ett projekt för att samla in pengar till Läkare utan Gränser.

–  Vi var lite trötta på branschens trötta traditionella julklappar,  fruktkorgar och kaktusar är inte inspirerande, varken nu eller resten av  året. Så vi beslöt oss för att göra något annorlunda i år, och  resultatet blev ett koncept baserat på den klassiska metoden att ge och  att ta, säger Bernhard Kahles, designer på Essen International i en  kommentar.

De har samarbetat med illustratörer som bland andra  Moa Bartling, Olaf Hajek, Fellow Designers och Marisa Fjärem samt  agenturer som Agent Bauer, Agent Molly & Co, Söderberg Agentur, VOL  och Woo.

– Vi är glada för givmildheten hos både illustratörer  och agenturer. Förhoppningen är att vi ska återkomma med konceptet under  2013 men med en annan kreativ bransch i fokus, säger Carl Johan Näs,  creative director på Essen International.

Illustrationerna säljs via en sajt och intäkterna går direkt till Läkare utan gränser.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Essen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.