Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Jonas Frank tar fram identitet till kvinnorättskämpens museum

Publicerad: 18 februari 2020, 14:10

Acnes art director Jonas Frank har tagit fram en identitet till museet som skapats för att lyfta Anna Lindhagens liv och livsverk på Södermalm i Stockholm.


Anna Lindhagens Museum, beläget i Stigbergets Borgarrum vid Fjällgatan 34 på östra Södermalm är ett museum i litet format där man visar upp kultiverad miljö från 1800-talets mitt, skapad av Anna Lindhagen (1870-1941). Personen i centrum hade ett starkt engagemang i kvinnosaksfrågan, var socialdemokratisk politiker men beskrivs också som en centralgestalt i koloniträdgårdrörelsens framväxt i Sverige.

Jonas Frank, som nyligen anställdes av Acne, har som frilansare tagit fram en identitet som ska återskapa Borgarrummens museum som på ett våningsplan visar hur en borgarfamilj bodde under mitten av 1800-talet. Hemmet är möblerat av Anna Lindhagen då hon under de sista åren av sitt liv bodde hon i två av museets rum. 

– Jag fick frågan att hjälpa till att se över museets identitet. Eftersom många inte känner till museet så kände jag för att jobba med huset som logotype. Idéen med att göra det var när jag själv hade svårt att hitta dit till mitt första möte med kunden, skriver Jonas Frank i ett mejl till Resumé.  

Logotypen ska på förutom att marknadsföra museet, också visa huset där museet ligger. På så vis blir det enklare för besökarna att hitta dit. 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.