Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Konceptualiserar Ted Gärdestads musik

Publicerad: 29 juni 2017, 07:15

Stockholm Design Lab har konceptualiserat och visualiserat remasteringen av musikprojektet Ted Gärdestad: Signerat Peter Nordahl.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabDesign

Originalinspelningarna med Ted Gärdestads röst har använts medan musiken har omarbetats av Peter Nordahl tillsammans med Norrköpings symfoniorkester, ett initiativ av skivbolaget Universal Music.

Nästan två år har gått sedan Peter Nordahl började arbeta med Ted Gärdestads musik. Det är en tolkning och en hyllning av artisten och hans musik. Stockholm Design Lab har skapat identiteten kring projektet och det nysläppta albumet. Inspiration hämtades från musiken och texterna och speglar de bilder som målas i texterna.

– Det har varit en ära att få arbeta med, och tolka musiken och hela projektet. Identiteten och uttrycket växte till att ha många lager. Det återfinns i symboliken till musikens noter, dynamiken och rörelse. Vårt mål och ambition var att skapa något tidlöst och rent, värdigt det musikarv som Ted lämnade efter sig. Det har varit fantastiskt att följa genomslaget och uppmärksamheten projektet och inspelningarna har fått, säger Lukas Nässil, designer på SDL i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stockholm Design LabDesign

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.