torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Köptes av Epidemic Sound – nu gör de fullskaligt varumärkesomtag

Publicerad: 14 mars 2023, 13:04

Förra året köpte svenska Epidemic Sound upp ”mood music”-bolaget A-P Records. Nu får bolaget ett nytt namn med en fullskalig omdaning kring varumärket, signerad Okto.

Ämnen i artikeln:

NyheterOkto

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Musik som ska sätta oss i ett visst stämningsläge, oavsett om det är för meditation eller spinningpass, har blivit allt vanligare. Nu re-brandar sig en av de största produktionsbolagen inom så kallad ”mood music”. Det rör sig om det Epidemic sound-ägda A-P Records som byter namn till Overtone studios. Epidemic köpte förra året upp A-P Records. Såväl det nya namnet som den nya varumärkesplattformen, visuella identiteten och webben har tagits fram av varumärkesbyrån Okto i samarbete med Overtone/Epidemic och Letters from Sweden. Tanken med varumärkesarbetet är att de olika elementen ska guida mottagaren in i en sinnesstämning.

– Musik, precis som design, kan guida oss in i sinnesstämningar. Vi ville centrera varumärket kring tanken om att vara en stämningsförändrare, både med musiken de producerar men också i hur det ser ut och känns. Resultatet är en lekfull visuell värld, där t.ex. symbolerna får visualisera känslor i stället för det klassiska att vara avbildningar av saker, säger Linus Östberg, creative director på Okto.

 I samband med omdaningen har Overtone studios plockat in den svenska låtskrivaren Rami Yacoub som nordamerikansk musikchef. Yacoub, med bakgrund i den legendariska Cheiron-studion, har bland annat skrivit den tidlösa hiten ”... Baby one more time” åt Britney Spears och ”Starships” åt Nicki Minaj.

– Vi är mycket glada över att kunna lansera Overtone Studios, och samtidigt välkomna den briljante Rami Yacoub till vårt team. Det nya varumärket kommer stärka oss i att göra varje stund i livet bättre genom ljud och musik. Det är en spännande tid för Overtone studios och vi är mycket tacksamma till Okto för att ha tagit fram det nya varumärket till världen, säger Tom Höglund, vd på Overtone studios.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/2  

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev