Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Kvarts miljon i vinst för prinsens designbolag

Publicerad: 7 oktober 2014, 08:48

Prins Carl Philip driver designbyrån Bernadotte & Kylberg ihop med Oscar Kylberg. Företaget visar en relativt blygsam omsättning för 2013, men resultat efter finansiella poster visar att nära hälften av omsättningen är ren vinst.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersCarl Philip

Resumé har tidigare avslöjat att designern Eric Ericson ligger bakom det gnistskydd som har tillskrivits prins Carl Philip.

Prinsen valde först att lägga locket på, men sedan stod han på sig och menade att han hade designat gnistskyddet ihop med just Eric Ericson.

"Det har varit väldigt jobbigt att bli utmålad som bluffdesigner där man ifrågasätter min trovärdighet", sade Carl Philip till Expressen under hösten förra året.

Det verkar ändå inte som att mediernas skriverier inte har satt spiken i kistan för prinsens fortsatt karriär som designer.

Designbyrån Bernadotte & Kylberg visar visserligen en relativt blygsam nettoomsättning på 573 000 kronor för 2013, vilket ändå kan jämföras med 25 000 kronor för 2012.

Betydligt mer positivt är att resultat efter finansiella poster går från minus cirka 5 000 kronor till drygt en kvarts miljon kronor.

Företag plöjer ner vinsten i verksamheten.

Resumé har tidigare också rapporterat att Bernadotte & Kylberg har fått uppdraget att designa det klassiska märket A-One.

Bernadotte & Kylberg arbetar bland annat med att formge konfektion, keramik- och glasprodukter, hushålls- och prydnadsföremål och grafisk formgivning.

Den tidigare reklamprofilen Michael Storåkers är ordförande i Bernadotte & Kylberg.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.