Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Lanserar glassbar i Dubai med svensk design

Publicerad: 4 september 2015, 14:17

Så kommer den nya isglassbaren att se ut.

Den svenska glassleverantören Garetta AB ska lansera i Mellanöstern. Till sin hjälp tar de designbyrån Blink.


Ämnen i artikeln:

BlinkDesignbyråer

Garetta har funnits på marknaden i drygt 20 år och levererar varumärken som Åre Gräddglass och Snow Slush. Nu har det blivit dags att etablera sig utanför Norden, närmare bestämt i Dubai. Där ska de öppna en isglassbar.

– Vi tar nu ett jättesteg – till Dubai, en plats där medvetenheten och ambitionen är hög vad gäller utseende och kvalitet. Tillsammans med min kollega Klas Levinson har vi sökt ett koncept för isglassbarer som speglar nutid och Skandinavien, säger Annika Skoog, delägare i Garetta Middle East LLC i ett pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom strategin och designkonceptet är Blink.

– Det är ett spännande uppdrag att ta fram ett nytt butikskoncept i Mellanöstern. Det är en utmaning att sälja en frusen produkt i ett hett klimat utan att skapa en allt för sluten form. Förhoppningen är att behålla en så öppen och inbjudande form som möjligt, kommenterar Ambjörn Viking, designansvarig på Blink.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

BlinkDesignbyråer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.