Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Lindex i samarbete med Matthew Williamson

Publicerad: 17 juni 2013, 11:50

Den brittiske designern Matthew Williamson skapar en unik höstkollektion för Lindex. som en del av Cancerfondens Rosa bandet-kampanj.


Ämnen i artikeln:

Lindex

Den kända designern Matthew Williamson har satt sin omisskännliga estetiska prägel på en unik designkollektion för Lindex. Han har införlivat sina särdrag, mönster, utsmyckningar och brokiga färgkombinationer, i en serie raffinerade och feminina damplagg.

Williamson har en examen från  Central Saint Martins Collage i London. Han visade upp sin första kollektion 1997 och har sedan dess successivt byggt upp sitt exklusiva varumärke med butiker i London, Dubai och Qatar samt 170 återförsäljare världen över.

– Det känns väldigt roligt att arbeta med ett spännande, internationellt modeföretag som Lindex. Genom det här samarbetet kan jag nå ut till en helt ny grupp modemedvetna kvinnor, säger Matthew Williamson.

Kollektionen säljs till stöd för Rosa bandet-kampanjen. Lindex har sponsrat Cancerfonden och liknande organisationen på företagets övriga 16 marknader i mer än 10 år. Genom att skänka 10 % av intäkterna från Matthew Williamsons for Lindex-kollektionen till kampen mot bröstcancer fortsätter företaget med samma tradition

– För mig som designer har det alltid varit viktigt att mina kläder får kvinnor att känna sig vackra och självsäkra, säger Matthew Williamson. Jag älskar kvinnor och har alltid inspirerats av dem. Därför är jag otroligt glad över att kollektionen kan bidra i en sådan viktig fråga.

Designkollektionen består av plagg och accessoarer för den modemedvetna kvinnan och några plagg för den unga fashionistan och kommer att säljas i utvalda Lindexbutiker samt på www.lindex.com.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Lindex

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.