Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Mäklarfirma stylas om

Publicerad: 20 augusti 2008, 14:06

Ett år har arbetet med den nya grafiska profilen för Skandiamäklarna tagit. Nu rullas det nya utseendet ut. Bakom omgörningen står varumärkesbyrån Happy Forsman & Bodenfors.


Mönstret från Hanna Werning.

Arbetet med den nya profilen startade i höstas. Nu är det klart. Fyra färger: rosa, silver, grå och levande grön blev basen.

– Vi har haft en profil som vi har levt med en väldigt lång tid. Grunden lanserades någon gång på 80-talet och sedan dess har väldigt lite gjorts. Profilen är huvuddelen i marknadsföringen och vi behövde en profil som var up to date. Vi är ett modernt företag men profilen var det inte, säger Andreas Mühlich, marknadschef på Skandiamäklarna.
– Vi ville behålla mycket av det som Skandiamäklarna alltid har stått för, som trygghet och trovärdighet, men addera värden som exempelvis modernitet, lust och glädje.

Visningsmaterial, hemsida, skyltar, markiser och kontorsmaterial omfattas av den nya plattformen som Happy tagit fram åt fastighetsmäklarföretaget. Dessutom har logotypen putsats till och fått ett nytt typsnitt, Real Estate.

– En del av materialet har redan börjat rullas ut men vecka 36 och 37 kommer den stora förändringen att synas mer publikt i form av bland annat annonsering, säger Andreas Mühlich.

Företagets nya färger.

En viktig del i den nya profilen är ett mönster som specialbeställts av designerna Hanna Werning som bland annat blivit hyllad för sina ”Animalflowers” affischtapeter. Mönstret kommer att användas i annonser, trycksaker och på profilprodukter.

– Valet att använda oss av Hanna Werning kom från Happy. De visade upp lite av hennes tidigare alster och vi gillade det. Skandiamäklarna förknippas med exklusivitet och elegans. Det var viktigt att ha kvar och det tycker jag att hon har lyckats med.

De gamla färgerna.

Hanna är ganska hypad just nu. Ni var inte rädda att förknippas för mycket med henne som designer?
– Nej. Det är visserligen lite kontroversiellt i vår bransch att ta fram ett mönster så här men jag tycker att det känns exklusivt och rätt för oss. Det faller bra in i inredningstrenden som råder just nu och andas nästan lite Josef Frank. Det är ett levande mönster och man blir glad av det. Vi har varit ganska konservativa i en bransch som är väldigt konservativ. Vi ville bryta det mönstret, säger Mühlich.

Hur har den nya profilen mottagits internt?
– Som alltid är det både lite ris och ros. Men framförallt mönstret, färgsättningen och logotypen har fått mycket positiv kritik. Särskilt nu när det börjar rulla ut har vi märkt att man vill ha in det nya och ut det gamla. De som varit negativa har sagt att de inte tycker att det passar målgruppen eller att det är för uppseendeväckande. Men det är ett ställningstagande.

Skandiamäklarna

Byrå:  Happy Forsman & Bodenfors
Arbetsgrupp: Lisa Careborg ad, Oskar Andersson ad, Anders Kornestedt cd, Madeleine Sikström produktionsledare

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.