Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

McDonald's nya design hånas: "McD On Aids"

Publicerad: 8 januari 2016, 12:47

Snabbmatskedjans nya design har blivit en stor snackis - men av fel anledning.


Resumé rapporterade igår om McDonald's nya design på samtliga förpackningar. De flesta kan nog enas om att formspråket är ett stort lyft jämfört med det nuvarande, men en detalj har fångat mångas intresse. Typograferingen är nämligen gjord på ett sätt som gör att den kan avläsas "McD On Aids".

Redan innan nyår läckte en bild ut på den kommande designe, och användarna på forumet Reddit var inte sena med att påpeka missen: "This is your McD. This is your McD on AIDS".

— FunnyTweets (@funny_together) December 30, 2015Crappy design at its best: McD on aids pic.twitter.com/rL5BgRec1q

Även efter Resumés artikel kom påpekande om att avstavningen kanske inte var helt genomtänkt.

// <![CDATA[ (function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); // ]]>

Posted by Resumé on den 7 januari 2016Kanon eller kalkon av McDonald's?

Användaren Sophia Utterbäck skriver "Är det bara jag som tycker det ser ut som att det står McD on aids? De använde alltså designers från sju olika byråer. Skulle inte skadat att anställa iaf. en copywriter också".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.