Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

McKinsey köper svenska innovationsbyrån Veryday

Publicerad: 11 november 2016, 08:07

Ikeas möbelladdare är ett av Verydays mest uppmärksammade case

McKinsey köper den svenska design- och innovationsbyrån Veryday. Blir konsultgigantens första förvärv i Skandinavien.


Ämnen i artikeln:

McKinsey

McKinsey & Company har förvärvat Veryday, den flerfaldigt belönade svensk design- och innovationsbyrån med kontor i Stockholm och New York. McKinsey har under en tid breddat sitt erbjudande inom design, digitalisering och avancerad dataanalys.

Veryday är McKinseys första förvärv i Skandinavien och den andra design- och innovationsbyrå McKinsey har förvärvat under de senaste två åren.

Design av digitala och fysiska produkter och tjänster, samt av hela kundupplevelser, får allt större strategisk betydelse. Med den fortsatta digitaliseringen blir förmågan att kombinera fysisk och digital design allt mer central för företag och organisationer, samt förmågan att förstå kundernas nuvarande och framtida behov. Framgångsrik design har därför blivit alltmer affärskritiskt och en allt viktigare drivkraft för differentiering och tillväxt.

Peter Andén, partner på McKinsey, säger i ett uttalande:

– I dagens digitala och sammankopplade samhälle ställs företag och organisationer inför nya utmaningar. Innovativa produkter, tjänster och kundupplevelser blir allt viktigare och design är därmed affärskritiskt för många organisationer. Vi ser fram emot att tillsammans med Veryday och våra klienter utveckla ledande produkt- och tjänsteerbjudanden.

Niclas Andersson, chief business officer på Veryday, säger:

– Vi är specialiserade på design av både fysiska och digitala produkter och tjänster, baserat på djup förståelse och insikter av kundupplevelser. Tillsammans med McKinseys globala expertis kan vi ytterligare bredda vårt spektra av metoder och lösningar till våra klienter när vi utvecklar framgångsrika och innovativa erbjudanden och designlösningar. Det är också mycket glädjande att McKinsey väljer Sverige som ett viktigt nav för sin designverksamhet.

McKinsey förvärvade USA-baserade designbyrån LUNAR med 50 medarbetare i maj förra året. LUNAR, och nu även Veryday, är en del av McKinsey Design, som bildades för att samla den globala expertisen inom design med syfte att kunna leverera innovativa helhetslösningar till våra klienter. McKinsey Design består idag av nästan 300 konsulter som bland annat är verksamma i Silicon Valley, Chicago, Berlin, Hong Kong, Singapore, London, New York och nu även Stockholm. McKinsey Design kommer även komplettera och arbeta tillsammans med Digital McKinsey och McKinsey Analytics.

Veryday behåller sitt varumärke och är ett fristående dotterbolag till McKinsey, med ledningen intakt. Veryday och McKinsey kommer ta sig an uppdrag såväl individuellt som tillsammans, beroende på vad klienten efterfrågar. Verydays medarbetare får även unik tillgång till expertis och utvecklingsmöjligheter inom McKinsey Designs globala nätverk.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

McKinsey

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.