Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Michael Storåkers anklagas för att utnyttja prins Carl Philip

Publicerad: 14 oktober 2013, 06:35

Michael Storåkers.

Foto: Björn Elgstrand

Michael Storåkers anklagas av tidningen Form för att utnyttja prins Carl Philip och bygga upp en falsk bild av prinsen som formgivare för att ”sola sig i den kungliga glansen”.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersPrins Carl PhilipBukowskis

Tidningen Forms chefredaktör Bo Madestrand skriver i det senaste numret av tidingen om plagiat-anklagelserna mot prins Carl Philip. Enligt Madestrands uppgiftslämnare så är bilden av Carl Philip som "designprins" skapad av Storåkers McCanns grundare Michael Storåkers.

Michael Storåkers, i dag vd får auktionshuset Bukowskis, är styrelsemedlem i prinsens företag CPhB Design och Bernadotte och Kylberg AB. Enligt artikeln i tidningen Form ska Michael Storåkers ligga bakom en plan att bygga upp prins Carl Philips rykte som designer.

I själva verket, hävdar Bo Madestrands uppgiftslämnare, är prinsens produkter gjorda av helt andra designers som hålls anonyma. Prinsen själv är tämligen ointresserad av projekten.

…"tyvärr saknar Carl Philip driv och är inte speciellt påläst" säger en av källorna.

Orsaken till att Michael Storåkers medvetet bygger upp en falsk bild av "designprinsen" är enligt Bo Madestrand att …"Storåkers gärna vill sola sig i den kungliga glansen".

En anonym uppgiftslämnare säger till Dagens Nyheter:
– Jag tror att Michael Storåkers tycker det är bra att vara nära kungahuset. Han har målmedvetet jobbat si in i huset och då fungerar Carl Philip som instrument. Det är lite sorgligt allting. Som med alla uppdrag gör Carl Philip det han blir tillsagd att göra.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.