Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Mynewsdesk i ny förpackning - största förändringen på elva år

Publicerad: 28 januari 2020, 11:22

Mynewsdesk rullar ut en helt ny design för plattformen och gör därmed den största förändringen i produkten på över ett decennium. Plattformen är nu anpassad för att möta EU:s krav på ökad tillgänglighet.


Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Den nya designen är ett resultat av att Mynewsdesk har tagit input från kunder och journalister som använder plattformen. Arbetet genomfördes med användartester och tidiga beta-versioner för att kontinuerligt fånga in synpunkter och förfina arbetet inför lansering.

– Det här är den enskilt största förändringen vi gjort, som hade inte varit möjlig utan det nära samarbetet med de som använder vår plattform. Efter allt hårt jobb är vi glada att äntligen få lansera. Det blir ett rejält lyft för användarupplevelsen - för såväl kunder som journalister, säger Sara Manding Holm, chief product officer på Mynewsdesk i en kommentar.

Designen ska tydligare lyfta fram de visuella elementen, vilket går hand i hand med utvecklingen i medielandskapet där journalister har ett ökat behov för bra bilder samtidigt och företag och organisationer behöver fokusera mer på att välja rätt bild för sina nyheter och pressmeddelanden.

Mynewsdesk har i dag 77 000 kommunikatörer som använder plattformen för att nå ut med sina budskap till journalister, medier och andra viktiga målgrupper.

I september blir de nya EU-direktiven lag om ökad tillgänglighet för alla offentliga aktörer. De nya direktiven innebär bland annat att det ska gå att navigera och använda alla funktioner via tangentbord eller röststyrning samt att det ska gå att lyssna till innehållet via ett uppläsande hjälpmedel. Omgörningen av Mynewsdesk är ett sätt att möta de ökade kraven.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mynewsdesk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.