Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Ny design tar svenska whiskyundret ut i världen

Publicerad: 1 november 2012, 12:59

Den nya flaskdesignen för Mackmyra Brukswhisky som Pond Stockholm har utvecklat.

Den svenska spritframgångssagan Mackmyra vill låta Världen ta del av deras brukswhisky. I samband med den globala lanseringen har designbyrån Pond Stockholm utvecklat en ny flaskdesign.


Ämnen i artikeln:

Mackmyra

Det svenska whiskyundret Mackmyra blickar utanför Sverige med lanseringen av Mackmyra Brukswhisky. Drycken kommer att buteljeras i nya flaskor.

Designen står whiskytillverkarens samarbetspartner Pond Stockholm för och är inspirerad av grundarnas skisser för whiskydestilleriets etablering.

Den nya designen kommer snart ut på Systembolaget och har redan prisats med en silvermedalj på ISC:s Design & Packaging Awards anordnat av International Spirtits Challenge.  

Designen har sitt ursprung i att idén till Mackmyrawhiskyn kom till under en skidsemester i Sälen för 14 år sedan.

– En liten anekdot är att den flaskdesign som nu lanseras inte är den stutgiltiga. En av skissbilderna på den nya flaskan är ett par skidor eftersom idén kom till under en skidresa. Dock fick vi inte ha dem för Systembolaget, eftersom de inte vill uppmuntra alkoholkosumtion i samband med fritidssysslor. Det har vi fått lösa genom att sätta etiketten lite snett på flaskan för att dölja skidorna. Nästa gång vi trycker nya flaskor måste vi ta bort dem, säger Magnus Dandanell vd och grundare av Mackmyra.

Maltwhiskyn Mackmyra har sitt destilleri i Gävle och lanserades i mars 2010. Sedan ett år är företaget noterat på OMX First Norh med Erik Penser Bank som rådgivare.

Nu vill spritentreprenörerna sprida whiskyn Mackmyra Brukswhisky utanför Sveriges gränser. Mindre mängder kommer att transporteras till bland annat Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Kanada.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mackmyra

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.