Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Ny kreativ ledningstrio ska frälsa Silver

Publicerad: 3 april 2012, 12:06

Jacob Bergström, CG Neuman och Niclas Öster.

Foto: Pressbild.

Designbyrån Silver sätter ihop en ny kreativ ledningstrio. –Ett grymt kompetent gäng med erfarenheter från de flesta av Sveriges stora varumärken. Att ha denna del på plats i vår organisation kommer betyda mycket för Silvers utveckling, säger Silvers vd Ulf Berlin.


Silvers ledningstrio består av Jacob Bergström, brand director, CG Neuman, creative director för varumärkesidentiteter och Niclas Öster, design director förpackningsdesign. Trion kommer ansvara för strategi och konceptutveckling i arbetet med Silvers kunder.
Jacob Bergström kommer närmast från Rewir, CG Neuman har drivit webbyrån Syrup (f.d. Starring) och Niclas Öster har innan han började på Silver bland annat jobbat på Brand Union och Identity Works.

Mässrestauranger är ett privatägt företag som startades av Åke Johansson 1962. Idag ägs och drivs företaget av systrarna Maria Stridh och Kerstin Johansson samt modern Karin Johansson.

Nu väljer man Silver som samarbetspartner för varumärkesidentitetsfrågor.

– Med uppdraget som omfattar all restaurangservering i Stadshuset går vi in i ytterligare ett nytt verksamhetsområde och vi expanderar inom andra. Vi ser ett behov av att ha en stark partner i identitetsfrågor som behärskar både den fysiska upplevelsen och digitala kanaler. Därför valde vi Silver, säger Maria Stridh, VD på Mässrestauranger i en kommentar.

Silver har tagit fram logotyper och identiteter för restaurangerna i nyöppnade Malmömässan och nu väntar identiteter och webbplatser för Mässrestaurangers verksamheter på Stadshuset.

Silver har i övrigt kunder som ICA, Renee Voltaire och Procordia.
Antalet  anställda är 20 stycken, omsättning var senaste räkenskapsåret 25 miljoner kronor med en vinst på 4 miljoner kronor efter personalbonusar.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.