Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Poster av svensk ad utvald i internationell tävling

Publicerad: 10 december 2012, 08:48

Mattias Sahléns affisch "Please help others see it"

Den svenske art directorn Mattias Sahlén gjorde en affisch för att belysa att ojämlikheten fortfarande finns kvar. Nu tävlar han i den internationella tävlingen Gender Equality Now!


Mattias Sahlén arbetar för närvarande som art director på  Sundsvallsbaserade IDAG Designstudio, men sysslar också löpande med  allehanda frilansuppdrag.

I raden av tusentals bidrag från över hundra olika länder har hans affisch "Please help others see it", som enda skandinaviska bidrag, blivit utvald i den internationella tävlingen Gender Equality Now!

Tävlingen arrangeras av Poster for Tomorrow. Detta gör att affischen  kommer att vara en del av den omfattande utställning som hålls samtidigt över på över 40 olika platser måndagen den 10:e december – International Human Rights Day.

– Med min affisch ville jag på ett bildligt men tydligt vis belysa att det, trots de senaste decenniernas framsteg, fortfarande kan vara svårt att ibland upptäcka ojämlikhet, eftersom den ofta är dold i sociala och kulturella strukturer och vanor, säger Mattias Sahlén.

Totalt valdes hundra bidrag ut av en namnkunnig jury bestående av allt från välmeriterade Art Directors och typografer till rutinerade museiintendenter och mediajournalister

Utställningspremiären och huvudevenemanget hölls på Les Arts Décoratifs i Paris mellan den 6-9 december. Den tillhörande utställningskatalogen, som producerats av välrenommerade Studio Fasoli från Verona, innehåller förutom alla utvalda affischer också ett förord av Michelle Bachelet, som 2006 blev den första kvinna som någonsin valts till chilensk president. Sedan 2010 är Bachelet ordförande för UN Women.

Katalogen kommer att erbjudas till försäljning via arrangörens webbplats och Amazon, samt diverse utvalda designmuseum, däribland Centre Pompidou, Musée d’Orsay och Louvren.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.