Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Reklambyrå-vd gör gay-mönster

Publicerad: 5 augusti 2008, 08:01

Nu får den regnbågen konkurrens som gay-markör. Reklambyrå-vd:n Göran Broberg har registrerat mönstret ”Tartan of Pride” och intresset är stort.


"Tartan of Pride" är ett mönster framtaget för gay-publiken

Det finns en rad regler för att designa och registrera ett tartan-mönster. Till en början var det ett sätt att markera vilken klan i Skottland som man tillhörde, men på senare tid har mönstren fått andra användningsområden. Det mest kända är kanske klädmärket Burburrys rutmönster.

Göran Broberg är vd på reklambyrån Röjning. Foto: Isabelle Ödesjö

Det var efter ett besök i butiken Scottish House på Kungsholmen som reklambyrå-vd:n och ad:n Göran Brobergs intresse för tartanmönster väcktes. Först gjorde han ett mönster åt Malmö FF och har sedan fått uppdrag från både företag och skolor.

Idén om att göra ett Pridemönster föddes i juni.
– Jag pratade med Patrick McVey Gillion på Scottish House och vi tog fram det tillsammans. När jag kontaktade Pride hade de inte tid, men vi körde på ändå.

I måndags kom den första rullen med 25 meter tyg. Det har lanserats på ett tält under Pridefestivalen och intresset är stort.
– Folk blev helt bananas. Vi har fått förfrågningar om lampor, rullgardiner och självklart kiltar.

Redan nu finns det beställningar på ytterligare 80 meter tyg och ett brittiskt företag vill börja tillverka produkter på licens.

När ett tartan-mönster registreras ska det även motiveras. så här lyder motiveringen bakom Tartan of Pride:

This tartan is made to unite all people that believe in love and respect.
The colours are from the Rainbow and symbolizes that we are all different
and beautiful.

True love can never be wrong.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.