Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Rewir-medarbetare vill göra Bejings smog snyggare

Publicerad: 24 september 2013, 13:46

Också ett sätt att kompensera utsläpp

Rewirs Shanghai-kontor sponsrar Bejing Design Week med kreativa idéer om hur smogen i mångmiljonstaden ska kunna hanteras


Ämnen i artikeln:

Rewir

Mångmiljonstaden Bejing har problem med luftföroreningar. Förra året hade staden den värsta smogen på 100 år. Att åtgärda luften kommer att ta tid och det har Rewir Chinas konceptualist Jesper Larsson tagit fasta på.

Som ett led i Rewirs sponsorskap av Smarter Citys under Bejing Design Week kommer Jesper Larsson att hålla ett föredrag om hur Bejing ska kunna bli den vackraste staden i smog.

– Kinas smog kommer inte att försvinna under en nära framtid, säger Jesper Larsson i ett pressmeddelande. Inna vi kan lösa problemet med smogen, finns det massor med små saker vi kan göra för att våra liv ska bli bättre. Mitt föredrag handlar om hur man ska kunna se kreativt på saken och fokusera på möjligheter istället för problemen. Det handlar om att byta perspektiv.  

Designveckan, som är ett internationellt evenemang, startar i Bejing den 26 september.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Rewir

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.