Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Riksidrottsförbundet förnyar 100-årig logotyp

Publicerad: 8 november 2018, 12:47

Riksidrottsförbundet byter logotyp. Den nya logotypen är utformad av kommunikationsbyrån DET.


I kombination med idrottsrörelsens framtidssatsning Strategi 2025 lanserar Riksidrottsförbundet idag en ny logotyp. Ambitionen bakom var att bevara bärande element och färgspråk samtidigt som den skulle få en modernare framtoning.

– Dels handlade det om att hitta en form som gjorde det möjligt att använda logotypen i olika sammanhang, dels att hitta ett modernare uttryck. Men den kanske största utmaningen var att sätta tänderna i en så traditionstyngd symbol utan att ha fria händer att få göra om den helt, säger Mats Wallin, CD på DET, i ett pressmeddelande.

– Med den revitaliserade logotypen förtydligar vi idrottsrörelsens framtidsfokus, samtidigt som vi bevarar bärande element och färgspråk. Riksidrottsförbundet känns igen av över 80 procent av svenska folket och den andelen vill vi förstås öka samtidigt som vi är angelägna om att bevara igenkänningen i allt det vi står för i form av gemenskap, demokrati, allas rätt att vara med och rent spel, kommenterar Nina Nygaard, kommunikationschef på Riksidrottsförbundet.

Arbetsgrupp DET:

Projektledare: Christina Gillberg

Creative Director: Mats Wallin

Grafisk designer: Johan Barrett

Produktionsledare: Ninna Borg

Formgivare: Marianne Heed-Miskar

Arbetsgrupp Riksidrottsförbundet:

Nina Nygaard, kommunikationschef

Tor Widerberg, visuellt ansvarig

Gamla logotypen:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.