Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Röhsska köpte deras dödskalle

Publicerad: 21 augusti 2008, 07:36

Designbyrån Planet Creative designade bara en hjälm för sin kund Kask. Helt plötsligt har den köpts av Röhsska Museet för en kommande utställning. – Det är jävligt kul då jag ser det som det bästa designmuseet i Sverige, säger Fredde Johansson , cd på Planet Creative.


Dödskallehjälmen.

Planet Creative gör en del design åt kunden Kask. Bakom Kask står extremskidåkarna Kaj Zackrisson och Sverre Liliequist.

– Deras framtoning är mycket rock n roll samtidigt som de har den här lite fritidsgemytliga känslan. Det var det vi ville få fram i designen, säger Fredde Johansson .

En av de hjälmar som designbyrån designade åt Kask har under sommaren ställts ut i utställningen ”Sundborn goes extreme” på Carl Larsson-gården i Sundborn utanför Falun. Bakom utställningen står Ted Hesselbom på Röhsska Museet. Nu har museet köpt Planet Creatives hjälm för att vara med i deras fasta utställning i höst.

– Vi hade inte planerat det för fem öre. Vi ville bara designa en hjälm till två skidåkare och bygga Kasks varumärke, säger Fredde Johansson och fortsätter:
– Det är jävligt kul att få vara med i deras fasta utställning då jag ser det som det bästa designmuseet i Sverige.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.