Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Så duckar Michael Storåkers för anklagelserna

Publicerad: 14 oktober 2013, 07:53

Enligt tidningen Form är prins Carl Philips designkarriär resultatet av en pr-kampanj

Foto: Björn Elgstrand och Holger Motzkau /Wikimedia Commons.

[UPPDATERAD MED ETT KORT UTTALANDE FRÅN MICHAEL STORÅKER] Enligt tidningen Form är prins Carl Philips designkarriär resultatet av en pr-kampanj av Michael Storåkers. Vare sig Michael Storåkers eller vd:n för prinsens designbolag CPhB, William Reutersvärd, vill svara på anklagelserna om utnyttjandet av prins Carl Philip.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersPrins Carl Philip

Samtidigt som Bukowskis öppnar dörrarna för sin visning inför den stora moderna höstauktionen så anklagas vd Michael Storåkers för att bygga upp en falsk bild av prins Carl Philip som designfenomen i en artikel i tidningen Form.

I artikeln påstår anonyma uppgiftslämnare att prinsen knappt alls varit inblandad i designarbetet kring hans produkter och dessutom anklagas Michel Storåkers för att utnyttja prins Carl Philip för att komma kungafamiljen nära.

Men vare sig Michael Storåkers som vd:n för prinsens bolag CPhB Design, William Reutersvärd, vill svara på frågor om det som står i artikeln.

– Jag har inte läst artikeln och får hänvisa till hovets presstjänst, säger William Reutersvärd.

Michael Storåkers assistent hänvisar alla frågor till Bukowskis kommunikationschef Paulina Sokolow som i sin tur hänvisar till det mejl Michael Storåkers skickat till Dagens Nyheter.

Enligt DN svarar han:
– Jag har agerat bollplank och stöttat en rad unga entreprenörer sedan många år. Prinsen är en av flera som jag har haft förmånen att lära känna i deras arbete. Jag är och har varit mentor åt unga begåvade människor med väldigt olika bakgrund.

Men det är inte direkt ett svar på de anklagelser som förs fram i artikeln.
– Det är inte så att Michael inte förstår allvaret i det här, säger Paulina Sokolow. Men det är hans ståndpunkt i den här historien.

[UPPDATERING] Ett par timmar senare skickar Paulina Sokolow följande uttalande från Michael Storåker:
"redan från början insåg jag att han har en talang för design och form. Han har dessutom utvecklats mycket de senaste åren vilket den nya satsningen Bernadotte & Kylberg kommer att visa".

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.