Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Sahara Hotnights designar solbrillor

Publicerad: 22 januari 2013, 08:31

"Sahara-bågen" ett resultat av designsamarbetet mellan E&E Glasses och Sahara Hotnights

Svenska varumärket E&E Glasses gör sitt första samarbete med en stark Norrlandsprägel. Norrland har en stark musikscen med artister som Deportees, Refused, Frida Hyvönen och Sahara Hotnights. Med de sistnämnda har man valt att ta samarbetet vidare med en egen kollektion solglasögon.


Sahara Hotnights och E&E Glasses har tillsammans designat ett par solglasögon för att hylla den norrländska musikscenen. Gruppen firade nyligen 20 år som band och har tidigare blivit tillfrågade för stora samarbeten utan att tacka ja.

– När idén om ett samarbete dök upp nappade alla. Vi kände förankring med Erik och Emilia och deras vilja att lyfta det lokala. Vi tyckte det lät spännande att ta fram en alldeles unik båge signerat bandet. Hur skulle
den se ut? Kännas? Upplevas?,  säger Sahara Hotnights.

Samarbetet resulterade i "Sahara-bågen", en elegant lättburen båge som både döljer och syns. Ett par nattsvarta solglasögon som andas soldränkt amerikansk västkust, 60-tal och som möter det norrländska sommarljuset i Västerbotten, allt förpackat i en klassisk mjuk feminin form. Bågen landar
i butik i mars.

– Sahara Hotnights är starka kvinnor som gillar mode, så vi har tillsammans designat fram en båge med inspiration från kvinnliga förebilder med stjärnstatus såsom Sophia Loren och Marilyn Monroe – säger Emilia Lindmark, VD E&E Glasses.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.