Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Salong Betongs re-design för Reebok-klassiker

Publicerad: 16 januari 2013, 09:14

Danne Eriksson, den re-designade Reebok Classic Leather-skon och Anders "Bleckan" Bleckhorns

Foto: Pressbild

Tatueringsstudion Salong Betong är för allmänheten kanske mest känd genom "Danne och Bleckan" i SVT Play. Samarbetet med Reebok sträcker sig flera år bakåt och har redan skapat försäljningssuccér. Nu har samarbetet renderat i en ny re-design för Reebok Classig Leather.


Ämnen i artikeln:

Reebok

Sveriges ständigt aktuella tatueringsstudio Salong Betong i Högdalen har gjort en designtolkning av ikoniska skon Reebok Classic Leather. En sko som i år fyller 30 år. Slutresultatet blev en svart sneaker i fullnarvigt läder och oljad nubuck.

Skon kommer i en mycket begränsad upplaga och säljs via Caliroots med start den 28 februari.

Det mångåriga samarbetet mellan Salong Betong och Reebok Classic renderade under hösten 2011 i en Salong Betong-designad version av modellen Classic Leather Ultra Lite. Skon sålde slut på ett par timmar. Nu, ett och ett halvt år senare, släpps en efterfrågad andra Classic Leather signerad Salong Betong.

– Vi ville göra en till synes enkel svart sko. En stilren och ”clean” sneaker som vid första anblick ser ganska simpel och vardaglig ut men när man tittar närmare på den ser man att vi har jobbat med exklusiva material, olika strukturer och olika svarta toner. Materialen och broguemönstringen i tå och häl gör den till en kvalitativ lyxsneaker som funkar lika bra på fest som till vardags. Skon kommer med svarta, platta, vaxade skosnören samt med vita runda, berättar Salong Betongs Felix den lycklige.

John och Karl-Uno Lindgren har gjort filmen nedan medan Thomas Eby och Johan Ekhé står för musiken.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reebok

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.