Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Sigtuna Brygghus får ny design – inspireras av Kalle och chokladfabriken

Publicerad: 7 april 2021, 07:54

Den nya designen är framtagen av designbyrån Famous last words.


Ämnen i artikeln:

Sigtuna BrygghusFLW

Sigtuna Brygghus startade som ett mikrobryggeri 2005 och köptes 2009 upp av Galateakoncernen, en koncern som bland annat äger St.Eriks och marknadsför och distribuerar internationella varumärken som Lagunitas, Pabst Blue Ribbon och Samuel Adams. Sedan uppköpet har Sigtuna Brygghus expanderat kraftigt och har i dag en lång rad produkter på både Systembolaget och i dagligvaruhandeln. Nu får de en ny varumärkesplattform och design framtagen av varumärkesbyrån FLW. 

– Med den nya designen ville vi göra en lekfull tolkning av platsen som är hem för varumärket, nämligen brygghuset. Vi har inspirerats av referenser som Kalle och chokladfabriken och Professor Baltazar och skapat en lekfull värld och illustrationsmanér, men som är satt i ett tydligt system för att skapa en smidig och lättarbetad identitet, säger Filip Callas, designer på FLW.

Den nya designen är ett fullskaligt omtag med uppdaterad logotyp, utökad färgpalett, ny typografi, nytt bildspråk för produkter och miljöer samt ett nytt illustrationsmanér. Designen kommer att rullas ut löpande under 2021.

– För Sigtuna Brygghus är hantverksöl inte en stil, utan resultatet av många års arbete och insikter. Med den nya designen vill vi förmedla balansen mellan kunnighet, kvalitet och kreativitet som präglar brygghuset. Lekfullt men med tydliga ramar, säger Marcus Friari, brand manager för Sigtuna Brygghus på Galatea.

FLW jobbar sedan tidigare med varumärken som Nortzone, Ica, Tradera och Klövern.

Se fler delar av den nya designen i bildspelet nedan.

Bild 1/4  

Arbetsgrupp

Marcus Friari, Brand Manager, Sigtuna Brygghus

Daniel Boltes, Affärsområdeschef, Galatea

Caroline Mörnås, Varumärkesstrateg, FLW

Madeleine Engelbrecht, Projektledare, FLW

Jakob Jerremalm, Design, FLW

Filip Callas, Design, FLW

Olle Lagerqvist, Art director, FLW

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sigtuna BrygghusFLW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.