Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Smygtitt: Så blir samarbetet mellan IKEA och Jesper Kouthoofds bolag

Publicerad: 23 februari 2018, 08:52

Förra helgen släppte IKEA de första bilderna från nya serien Frekvens, som tagits fram i samarbete med det omskrivna svenska teknikföretaget Teenage Engineering – Acne-grundaren Jesper Kouthoofd.


Ämnen i artikeln:

Jesper KouthoofdIKEA

Teenage Engineering är kända för sina hajpade synthar och högtalare medan IKEA är kända för sin demokratiska design. Nu har krafterna parats i ett samarbete och en första glimt av resultatet syntes på IKEA:s Instagram – med nätta och funktionella högtalare i gälla färger. Serien portabla högtalare går under namnet Frekvens.

From sketch to final prototype, we are checking in on #FREKVENS! Together with Teenage Engineering the aim is to create products so that you can host your party, wherever you may be. During Diseño Democrático this week we are showing the prototypes of the collection. Love it? Share your thoughts in the comment section below! #teenageengineering #prototype #ikeatoday #diseñodemocratico #IKEAMADRIDDD Ett inlägg delat av IKEA Today (@ikeatoday) 14 Feb 2018 kl. 7:10 PST

När IKEA först skrev om samarbetet förra sommaren stod det klart att det handlade om bland annat vuinylspelare och partybelysning,  Bakom det svenska teknikbolaget Teenage Engineering ligger Acnes grundare Jesper Kuouthoofd som valdes in i Platinaakademien förra året, Målet med kollektionen är att hitta enkla lösningar som hjälper till att skapa den "spontana festen".

– När du är yngre kommer du vanligtvis med idén om en fest samma dag och jag tror att många människor använder IKEA på det sättet. "Jag ska ha en fest, jag behöver några glasögon, servetter, ljus och grejer och kommer till IKEA för att få just det." För oss handlar det om att hitta en anledning att göra och spela lite musik. Att tänka på helheten av vad du behöver för en fest är en bra start, asde Teenage Engineering vd och chefsdesigner  Jesper Kouthoofd i ett inlägg på IKEA:s blogg i september.

Det kommer dock att dröja innan festen börjar... lanseringen sker först om ett år, i februari 2019.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jesper KouthoofdIKEA

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.