Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Sony Ericsson stämmer konkurrent

Publicerad: 19 januari 2011, 07:31

Bredbandsoperatören Clearwire planerar att börja sälja mobiltelefoner med sin nya logga – en sfär med virvel på. Det gillar inte Sony Ericsson som stämmer för varumärkesintrång.


Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Clearwires logga till vänster och Sony Ericssons till höger. Lika som bär?

Clearwire är en amerikansk operatör med inriktning på trådlöst bredband. Främst finns man på den amerikanska marknaden men även i Europa och bland annat i Danmark.

Nu ska företaget bygga 4G-nät och även sälja mobiltelefoni. Och i förlängningen även inleda ett samarbete med mobiltillverkarna Samsung och HTC om att sälja mobiltelefoner med Clearwire namn.

Men redan hösten 2009 presenterade företaget sin nya runda logga med en sfär på.

Sony Ericsson protesterade redan då mot vad företaget ansåg som en kopia på Sony Ericssons.

Men det var först för några månader sedan som Clearwire bestämde sig för att att använda den limegröna färgen som är populär bland it-bolag.   Det gäller även Sony Ericsson som nu tycker Clearwire gått för långt och stämmer för varumärkesintrång.

Sony Ericsson har bett domstolen att förbjuda Clearwire att använda sin nya logga och utdela bot om man inte hörsammar förbudet. Enligt bloggen Engadget kan det vara effektivt eftersom Clearwire har dålig ekonomi.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sony Ericsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.