Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Spritmärkets designprojekt ska lyfta fram det njutningsfulla i äkta hantverk

Publicerad: 30 juni 2021, 09:35

Foto: gustavalmestal

Vin- och spritvarumärket Plantation har tillsammans med konsthantverkaren Sebastián Mateu tagit fram ”Plantation The Craft Collection” med detaljer och spel för hemmet. Syftet är att lyfta fram att kvalitet och äkta hantverk kan bidra till en större mening.


Ämnen i artikeln:

Onemotion


Sebastián Mateu
, som har formgivit och producerat ”Plantation The Craft Collection”, är utbildad på Carl Malmstens skola där han även är verksam som lärare. Hans prisbelönta arbeten uppmärksammats i Spanien, Sverige och Chile. 2018 tilldelades han det stora stipendiet för unga konstnärer från Svenska Frimurare Ordern. Plantation har också ett arv av att arbeta med en typ av produkter där förädling av råvaror, smak och karaktär stått i centrum. Vid tillverkning av exempelvis rom har Plantation genom åren tillämpat disciplinen och passionen från gamla hantverkare och samarbetet med Sebastián Mateu blev ett naturligt steg för att utforska och lyfta hantverkets betydelse ur ett bredare perspektiv. Bakom idé och koncept står kommunikationsbyrån Onemotion. 

– Hantverksmässig och konstnärlig produktion tyder på ansträngning, vilket är något vi värdesätter i sig. Men också att gott hantverk vi har omkring oss kan skänka både njutning och lite större mening. Att autentiska ting kan skapa tillfällen att slå oss ner tillsammans, njuta i vårt eget hem och leva livet en smula mer långsamt. Plantation The Craft Collection är därför tänkt både som en hyllning till hantverket som sådant, samtidigt som vi vill lyfta fram att det hantverksmässiga faktiskt bidrar med ett stort värde i sig, säger Hugo Simberg, produktchef för Plantation i Sverige i en kommentar.

Kollektionen är tillverkad i begränsad och signerad upplaga och försäljningen kommer ske via hemsidan. Alla boxar är tillverkade av Sebastián Mateu. Överskottet går till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Arbetsgrupp

Spring Wine and Spirits

Hugo – Produktchef, Plantation Sverige

Maria Karlsson - Brand communication manager, Plantation Sverige

 

Arbetsgrupp Onemotion

Kundansvarig/Strateg – Jesper Jacobsen

Strategisk Projektledare – Markus Forchhammer

Operativ Projektledare – Susanne Ringblom

PR-strateg - Fredrik Hillerborg

Art Director – Rebecca Brandt

Copywriter – Wilhelmina Gabriele

Motion graphic – Caroline Sandvold

Digital designer – Lovisa Berglund

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Onemotion

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.