Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Stockholm Design Lab får storuppdrag av Saab

Publicerad: 17 december 2010, 13:56

Stockholm Design Lab blir Saabs designbyrå. – Det är en mycket stor ära, säger Björn Kusoffsky, cd på Stockholm Design Lab.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Design Lab

Björn Kusoffsky, creative director och grundare av Stockholm Design Lab.

Stockholm Design Lab är Saabs nya desingbyrå. Byrån vann uppdraget i en pitch som pågick i somras.

– Det blir en jättespännande resa, särskilt som Saab nu går in i ett nytt skede när det kommer nya bilmodeller, säger Björn Kusoffsky till Resumé.
– Vi ska gå in och titta på den övergripande identiteten som ramar in hela Saab-varumärket.

Saab har inte haft någon designspecialist de senaste tio åren utan skött de frågorna internt med bistånd från Lowe Brindfors.

Nu blir det en nysatsning på varumärkets hela designspråk.
– Vi kommer att vara med i den som jobar övergripande med hela Saabs varumärke. Det kommer att leda till ett nytt uttryck, en förändring, säger Björn Kusoffsky, som inte kan precisera uppdraget mer än så.

I samma grupp sitter även representanter från Lowe Brindfors, enligt Kusoffsky.

Dessutom har byrån fått in flera kunder de senaste två månaderna. Numera norskägda 80-tals-varumärket Pierre Robert, Ikea Food, Vårdapoteket och det danska hotellet Bella Hotell i Köpenhamn.

Stockholm Design Lab, som haft en tuff höst och varlsat fyra anställda som nu sagts upp, verkar gå en ljusare framtid till mötes:

– Det ser positivt ut, bekräftar Björn Kusoffsky.

Ska ni återanställa de som slutat?
– Det vet vi inte än. Man får vara lite ödmjuk och ta det lite försiktigt inför alla nya projekt. Det är hela tiden ett pussel med tid och resurser. Det kan ta ett halvår att komma igång med projekten.

Stockholm Design Lab, med SAS som en av sina främsta uppdragsgivare, är den mest prisade designbyrån i Sverige. Byrån har även gjort om Hemtex identitet som lanserades tidigare i höst.

Lowe Brindfors har sedan flera år tillbaka uppdraget att göra den kreativa reklamen för Saab. Saab anlitar även bland andra reklambyrån Valentin & Byhr.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Stockholm Design Lab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.