Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Svensk byrå Europamästare i design

Publicerad: 12 juni 2013, 21:09

Bedows vinnarbidrag.

Bedow har blivit Europamästare i Design. Den svenska designstudion vann European Design Awards i Belgrad för sin danska bryggerikund Mikkeller. – Mycket glädjande, säger Perniclas Bedow, creative director på Bedow. Ett guld i Europas största grafiska designtävling är stort.


Ämnen i artikeln:

Bedow

Bedow tog i lördags emot guld i förpackningskategorin för de unika etiketterna på Mikkellers Pale Spring Ale.

Bedow tolkade årstiderna genom förpackningen.

– Med en värmekänslig färg och några enkla symboler som representerar årstiderna laborerade vi tillsammans med Göteborgstryckeriet fram ett unikt resultat där etiketten byter skepnad beroende på om ölen är varm eller kall, säger Anders Bollman, grafisk formgivare på Bedow.

– Det är extra roligt att vi vann i kategorin alkoholhaltiga drycker eftersom det har varit extremt hård konkurrens där de senaste åren, säger Perniclas Bedow, creative director på Bedow.

– Det enda tråkiga är att ölen inte har fått distribution i Sverige.Jag hade önskat att fler fick prova dem – inte minst sommarpilsnern som just nu rankas som en av världens bästa lageröl på finsmakarsajten RateBeer.

Förpackningarna har sedan tidigare belönats med juryns hedersomnämnande och ett Design S i Swedish Design Awards, en merit award i Art Directors Club New York, en pencil slice i D&AD samt ett diplom i Guldägget.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bedow

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.