Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Design

Svensk ger årets Golden Globe-stayett nytt utseende

Publicerad: 7 Januari 2019, 13:08

Den nya statyetten är designad av R/GA, där svenske Lars Hansson, vp executive creative director varit med och lett arbetet.


Ämnen i artikeln:

R/GAGolden Globe

I och med den nya designen har bland annat statyetten för det amerikanska filmpriset (som delades ut igår) blivit längre och bredare och väger nu mer. Den får även en cylindrisk bas istället för kubisk, och kommer få en text med namnet på vinnaren, kategori och år.

- Det Golden Globe-priset var designad med mening och avsikt. Vi har utvärderat hur priset historiskt använts, presenterats och visats upp, och gav den nya statyetten en cylindrisk mer ergonomisk bas som är lättare att hålla med en hand. Valet av material och den större skalan inkorporerades som en hyllning av själva priset, och som en hänvisning till HFPA som förtjänar en framträdande plats som den organisation som är ansvarig för hedersomnänmnandet, säger Lars Hansson, vp executive creative director på R/GA, i ett pressmeddelande.

Statyetten har sedan starten designats flera gånger, första gången 1952, åtta år efter första Golden Globe-galan. R/GA har i designprocessen samarbetat med Hollywood Foreign Press Association (HFPA), 3D-modellspartnern File2Fab, samt produktionspartnerna RS Owens OCH Diqiseq.

Ämnen i artikeln:

R/GAGolden Globe

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.